Een bijzondere TaaS-opdracht

Geplaatst op door Rowan Hermes

De cross currency swap (CCIRS) is een hedge-instrument dat door veel treasurers niet dagelijks wordt ingezet. Als er dan een grote transactie moet worden gedaan, is het fijn dat er kennis, ervaring en tools kunnen worden ingehuurd om de transactie te begeleiden. Recent is associate partner Arnoud Doornbos benaderd door een wereldmarktleider in grote infrastructurele projecten om de begeleiding te verzorgen van de unwinds van een zeer grote portefeuille CCIRS van ruim 400 miljoen euro wegens een financiële herstructurering.

Door de juiste combinatie van kennis, tooling en een vergunning kon Arnoud namens de ILFA Group deze corporate uitstekend helpen met de voorbereiding, pricing, dry runs en executie bij een groot aantal (internationale) banken. Voor grote corporates is het belangrijk dat de begeleiding uitgevoerd wordt door een partij met een AFM vergunning.

Over ILFA’s Treasury as a Service

ILFA Group ondersteunt al sinds 2003 organisaties bij de uitvoering van operationele en strategische treasurytaken. Door de juiste mix van ervaren treasurers, hands on cashmanagers en in eigen beheer ontwikkelde treasury software zorgt ILFA’s Treasury as a Service ervoor dat bedrijven en instellingen flexibel en kostenefficiënt kunnen beschikken over een volwaardige treasuryfunctie. De service wordt ad hoc of op doorlopende basis aangeboden voor delen of de gehele treasuryfunctie. Uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats onder ILFA’s vergunning als beleggingsonderneming en wordt aangepast aan de behoefte van de opdrachtgever.