Vele kleintjes maken iets groots

Geplaatst op door Rowan Hermes

Vele kleintjes maken iets groots, de wijze woorden van mijn moeder. Als puber dacht ik: “Ja, ja…” en ik ging weer aan de slag. In een middenstandsgezin is er immers geen tijd voor lanterfanten. Inmiddels weet ik dat mijn moeder gelijk had. Samen kun je iets moois maken, veranderingen teweeg brengen en het allerbelangrijkste, vooruitgang boeken. En dát is het basisprincipe achter AndersFinancieren.

De kleine belegger heeft niet gelanterfant deze zomer. Voor, na en zelfs tijdens de vakanties (ik heb telefoontjes gehad vanaf de mooiste exotische plekken op onze aardbol) hebben zij zich verbonden aan Madaster. Bedragen variërend van 40 tot vele duizenden euro’s zijn ingelegd door de particuliere beleggers op de Convertible Impact Bond van Madaster. De teller tikte in een rap tempo het eerste doel van € 500.000,- aan en blijft gestaag stijgen.

Deze week worden de eerste obligaties geplaatst, maar de emissie blijft open staan. We hebben er alle vertrouwen in dat het volgende doelbedrag van € 1.500.000,- behaald gaat worden. Daarna kunnen we zelfs verder denken aan de volledige € 2.500.000,- die Madaster wil ophalen! We hebben er allemaal, groot en klein, belang bij dat Madaster haar vervolgstappen snel kan zetten en daar is meer geld voor nodig. De gesprekken met de grote en zeer grote beleggers lopen. Net als de kleinere belegger hebben zij niet gelanterfant, maar investeringsbeslissingen nemen simpelweg meer tijd in beslag bij deze partijen. De obligatie is zo gestructureerd dat zij samen met de reeds ingestapte particuliere belegger een belangrijke stap kunnen zetten richting een circulaire economie.

Uiteraard helpt het dat we zonder enige schroom kunnen zeggen: “En nu zijn jullie aan zet.”

Wordt vervolgd!